Să faci curățenie în casă folosind soluții nepotrivite presupune pierdere de timp și energie. Vă prezentăm 6 mituri pe care trebuie să le cunoaștem pentru a efectua o curățenie rapidă și calitativă.

 1. Geamurile se curăță cel mai bine cu un ziar.

  Fals! Acesta este cel mai răspândit și neadevărat mit despre curățenie. În combinație cu alcoolul și apa sau soluțiile de curățat, ziarul va lăsa urme și dâre pe geamuri. Chiar dacă insesizabile ele se vor observa la prima ploaie. Mai există și riscul ca vopseaua tipografică să se imprime pe geam, fiind destul de greu de scos ulterior.

 2. Covoarele nu trebuie curățate foarte des pentru că se deteriorează.

  Fals! Covoarele trebuie curățate cât mai des pentru că ele sunt o sursă foarte periculoasă de acarieni, microorganisme și bacterii, dar trebuie să știi cum s-o faci. Covoarele trebuie curățate în funcție de gradul murdării sau de pată și conform materialului din care este confecționat.

 3. Fixativul curăță bine petele de cerneală.

  Parțial adevărat! Cândva fixativul conținea mult alcool, iar alcoolul se știe că scoate petele de cerneală. Astăzi însă în comerț au apărut multe produse cu conținut redus de alcool. Deci, utilizarea fixativului în acest scop poate funcționa sau nu. Depinde ce produs alegi și cât alcool conține.

 4. Dacă lași vasele nespălate în chiuvetă se vor murdări și mai tare.

  Adevărat! Indiferent de natura produselor alimentare folosite, resturile de mâncare rămase vor fermenta și vor dezvolta bacterii destul de periculoase. În plus, mâncarea întărită se va curăța și mai greu și va trebui să folosești o cantitate mai mare de detergent.

 5. Clorul este cea mai bună soluție de curățat.

  Fals! Clorul nu curăță, clorul dezinfectează. Clorul omoară bacteriile și microbii, dar nu lustruiesc podeaua. Faptul că vei adăuga puțin clor în apa cu care cureți pardoseaua, nu va face rău, dar nici minuni în ceea ce privește scoaterea petelor.

 6. Dacă dublezi cantitatea de detergent rufele vor fi mai curate.

  Fals! O cantitate mai mare de detergent va produce mai multă spumă, iar obiectele curățate vor fi mai greu de limpezit. Surplusul de detergent se elimină greu din covoare, mochetă, de pe gresie și chiar de pe haine, dacă le speli de mână.

SHARE
COMMENTS