Toate gândurile noastre sunt la curăţenie, iar pentru că majoritatea personalului nostru este reprezentat de femei, ne face să ne întrebăm dacă femeile sunt mai bune la curăţenie decât bărbaţii şi dacă au tendinţa să cureţe mai mult în viaţa lor de zi cu zi.
       Suntem în 2018 şi avem femei în calitate de miniştri, avem femei în parlament, multe femei sunt câştigătorii de pâine pentru familiile lor, iar a fi un soţ în casă nu e deloc o glumă. Ne-am aştepta ca întreţinerea în general, precum şi curăţenia să fie împărţite 50/50 între bărbaţi şi femei.
       O simplă căutare pe Google arată că lucrurile nu stau deloc aşa…De exemplu, 37% dintre femei petrec mai mult de 7 ore pe săptămână făcând curăţenie, comparativ cu 20% dintre bărbaţi. Mai rău este că 59% dintre bărbaţi pretind că nu au auzit cînd partenerul lor le cere să spele vasele.
Interesant este că există diferenţe în ceea ce priveşte tipurile de lucrări în funcţie de sex.
Bărbaţii preferă anumite forme de „curăţenie”: eliberarea coşului de gunoi, cumpărarea produselor alimentare, golirea maşinii de spălat vase şi aşa mai departe, în timp ce femeile sfârșesc prin a face treburile cu mai puțin farmec, cum ar fi (ghiciți-le!): curățarea profundă a băii și vasului de WC; spălatul geamurilor, rufelor și altele.
Bine, e ușor să citești statistici online, dar cum se traduc acestea în viața reală?
Conform unui sondaj rapid, format din 3 întrebări:
  • Cine face mai mult curățenie, tu sau partenerul tău?
  • De ce crezi că este așa?
  • Ce fel de treburi de curățenie/gospodărie face fiecare dintre voi?
Rezultatele au fost următoarele: Cine curăță mai mult… femeile, 2 persoane au spus că bărbații fac mai  mult curat, iar un norocos – are menajeră.
       Principalele motive pentru obligațiuni mai multe pentru un partener decât pentru celălalt au fost:
– unul funcționează mai mult și mai bine decât celălalt (noi nu vom spune cine…);
– unul dintre parteneri observă că este mai murdar (iarăși nu vom arăta cu degetul…);
– unul dintre parteneri crede că face o treabă mai bună (crede, nu înseamnă că așa și este…);
– se împart sarcinile ca în exemplul: unul gătește, celălalt spală.
       În cele din urmă, ne-am uitat la această împărțire între treburile de sex masculin și cele de sex feminin și am realizat că bărbații au mai multe șanse  să scoată și să golească recipientele, iar femeile au mai multe șanse să curețe toalete și să spele(vase, rufe, geamuri etc.)
       Statisticile s-au adeverit! Se pare că există un model clar…
Masculul – aspiră, scoate gunoiul și-l aruncă
Femela – gătește, spală geamuri și oglinzi, spală rufe, face patul
       Cu toate acestea, fiecare relație are o dinamică diferită și diferite căi de a realiza treburile vieții. Un lucru este sigur, trebuie să fim cu toții atenți și să ne ocupăm de curățenie, sau dacă nu ai altă soluție, indiferent de motiv, îți putem recomanda o firmă de curățenie fantastică ?…
SHARE
COMMENTS