Animalele de companie sunt o binecuvântare în orice casă, dar mai ales în casele persoanelor singuratice sau cu diverse afecţiuni. Foarte multe familii se bucură de compania unui câine sau a unei pisici chiar dacă se ştie că este greu de întreţinut curăţenia într-o casă unde există şi un membru patruped.

Iată câteva sfaturi pentru păstrarea curăţeniei într-o casă cu animale:

       Până ajung să fie dresate, animalele pot face multe ravagii într-o casă. Aşadar, e bine de ştiut că pisicile şi câinii detestă mirosul de amoniac. Dacă le place să urineze altundeva decât la locul lor, puneţi câteva picături de amoniac pe o cârpă şi lăsaţi-o în locul interzis.

– Petele de urină a animalelor de companie se şterg definitiv tot cu amoniac. O parte amoniac la 6 părţi de apă, se freacă bine locul, apoi se şterge cu o cârpă.

– Animalele de companie se vaccinează, se deparazitează, li se pot implanta microcipuri, au nevoie de îngrijire lunară, însemnând spălat şi uneori tăiat gheare. În acest fel vă asiguraţi că aveţi un animal sănătos, curat şi care nu prezintă riscuri mari de a-i îmbolnăvi pe ceilalţi membri ai familiei.

– Pentru a scăpa de puricii de pe câine sau pisică în mod natural, aveţi nevoie doar de câteva frunze de mentă proaspătă. În culcuşul animalelor se pun câteva frunze de mentă pentru ca puricii să o ia la sănătoasă.

– O altă metodă naturală de îndepărtare a puricilor de pe câini sau pisici este să se amestece drojdie de bere în mâncarea acestora.

– Animalelor de companie le piere pofta de a roade şi de a zgâria tapiţeriile de pe mobilă dacă le ungeţi cu praf de piper.

– Periatul animalelor de companie este absolut necesar dacă vreţi o casă curată. Blana pisicuţelor devine mai lucioasă şi mai rezistentă dacă le daţi 2-3 ouă crude pe săptămână, pe care să le amestecaţi în mâncarea lor.

– În timp ce pisicile sunt mult mai curate pentru că se spală, nu acelaşi lucru se poate spune despre câini. Câinii vor face o blană strălucitoare şi foarte rezistentă dacă în mâncarea lor zilnică veţi adauga un vârf de pătrunjel tocat mărunt, iar o dată pe săptămână un ou crud. O dată sau de două ori pe săptămână, câinele trebuie periat şi spălat pe lăbuţe.

– Părul animalelor de casă se curăţă cel mai eficient cu ajutorul unui burete umed. Nu ezitaţi să folosiţi următoarea metodă de curăţat locurile murdare lăsate de animale: presăraţi înainte cu o oră bicarbonat de sodiu în locul respectiv. În sacul aspiratorului puneţi câteva picături de ulei esenţial înainte de folosire. Bicarbonatul de sodiu absoarbe mirosul neplăcut, iar aspiratorul va lăsa o mireasmă plăcută de la uleiul esenţial preferat.

        Este bine ca îngrijirea animalului să fie făcută regulat şi cu multă seriozitate. Animalul de companie care stă în casă poate umbla în preajma alimentelor, a copiilor, iar curăţenia este obligatorie.

– Petele lăsate de animale (urina, vărsături) pe covor se îndepărtează uşor astfel: se pune apă caldă într-un vas, un dop de oţet şi un dop de săpun lichid sau săpun ras. Se freacă energic cu o perie aspră, se clăteşte cu apa rece şi se usucă cu o cârpă absorbantă.

– Alt amestec pentru petele lăsate de animale, care este şi inofensiv pentru covor, dar care scoate imediat petele de urină: 125 de ml alcool, 125 de ml apă, o linguriţă de detergent pentru spălat vase. Se amestecă bine într-un vaporizator şi se scutură bine. Petele se tamponează întâi cu şerveţele de hârtie, apoi se pulverizează cu amestecul, se freacă uşor şi se clăteşte bine cu apă curată.

SHARE
COMMENTS